• maczima

  Het magazine van ziekenzorg cm maakte een mooie publicatie over het dagcentrum (W)onderweg met een mooie weergave van de cliënten binnen het beeldende atelier.

  Download PDF
 • Gazet van Antwerpen

  Vrijdag 28 november verscheen in de GvA een artikel over het boek "Zie Mij!". Dit boek is een autobiografie waar ik aan heb meegwerkt en waarin teksten en schilderwerken van mij in staan. De afbeelding van de schildpad is een werk van mij. Het heet "Autisme" en legt uit waarom ik me als persoon met autisme het best kan vergelijken met een schildpad. Dit werk staat in de galerie onder "boodschapsdieren".


 • Het Laatste Nieuws

  Nog tot en met 31 juli kan je in het ziekenhuis Heilige Familie in Reet (Rumst) de werken bewonderen van Simon De Winter en Anke Boulanger. "Deze twee jonge mensen laten zich niet beperken door hun autisme, maar geven ons hierdoor net een unieke kijk op dingen. Ze kunnen zo ook hun gevoelens beter uiten", zegt Andrea Van Tongelen. Zij organiseert, als voormalige medewerkster van het ziekenhuis, de tentoonstellingen. "Mijn doel is om de lege, ietwat sombere gangen wat op te fleuren en kunst dichter bij de mensen te brengen", vertelt Andrea. "Zowel dokters als patiënten reageren steeds positief én nieuwsgierig. Voor deze tentoonstelling vielen de puzzelstukken als vanzelf in elkaar. Op één week tijd kreeg ik vanuit het entourage van zowel Simon als Anke de vraag of ook zij hun werken eens konden tonen in het ziekenhuis." Beiden halen ze vooral inspiratie uit het dierenrijk. De werken van Simon en Anke bekijken kan nog tot en met 31 juli in de gangen van het AZ Heilige Familie, 's Herenbaan 172 in Rumst. (EDT)


  www.hln.be/regio/nieuws-uit-rumst/mensen-met-autisme-stellen-tentoon-in-ziekenhuis-a2376812/
 • Algemeen Ziekenhuis Heilige Familie

  Vanaf vandaag tot 31 juli krijg je in de gangen van ons ziekenhuis een mooie kijk op de belevingswereld van Simon en Anke. Deze 2 getalenteerde mensen laten zich niet beperken door hun autisme, maar verdiepen zich juist in hun creativiteit. Ze slagen er in om telkens mooie werken te verwezenlijken!


  www.azheiligefamilie.be/nl/ons-ziekenhuis/nieuws/simon-en-anke-niet-geremd-door-hun-autisme-een-verrijkende-tentoonstelling
 • Antwerpen.be

  Anke Boulanger: "Letterlijk en figuurlijk weggezonken" Anke Boulanger (32) brengt heel wat tijd door in het centrum (W)Onderweg. "Ik heb een vorm van autisme, wat niet altijd even makkelijk is." Anke kan zich er volop focussen op haar passie: kunst maken: "Ik kreeg de smaak te pakken door oude tekenboeken van mijn zus. Nu focus ik me vooral op schilderen." Anke ging maar al te graag aan de slag met een beeldje van de geitenparade. Ze ging wel erg grondig te werk. "Ik heb met een zaag de pootjes en een stuk van de snuit eraf gezaagd", lacht ze. Het resultaat is een koperkleurige geit die wel lijkt weg te smelten. "Ik noem het eerder wegzinken: zowel letterlijk als figuurlijk in gedachten." Anke is heel benieuwd naar de reacties op haar geit, maar evengoed naar wat de andere artiesten ervan gemaakt hebben. "Mijn zusje is er op school ook mee bezig, ik ben erg nieuwsgierig naar het resultaat. Volgens mij gaan het heel uiteenlopende geitjes worden."


 • Het Nieuwsblad

  Tijdens de opendeurdag van de exporuimte.


  www.nieuwsblad.be/cnt/BLJDE_02127476?pid=5356356